Historia

Olstorps Festplats i Tidan, två mil norr om Skövde, utmed väg 200, mellan Skövde och Töreboda, har funnits sedan 1975. Det var Tidanbröderna Håkan och Svante Pettersson, som var männen, att Olstorps Festplats kom till, övrigt påhejade av Tidansonen Bert Carlsson.

Det fanns dock en liten grund att stå på, då det på 30-, 40- och 50-talet, arrangerades dans på området, först av Borgarbrandkåren i Tidan och sedan av Folkets park. En lite oansenlig dansbana, var i stort sett allt som fanns på den tiden.

Bröderna Pettersson hade en dröm och det var att få den gamla förfallna dansbanan att blomma upp igen. Det som återstod av den gamla verksamheten, var bara en jordkällare. I övrigt var allt annat borta.
Nu fick bröderna Pettersson börja om från grunden. Det hela började med stora röjningsarbeten på ett 15000 kvm stort område på hösten 1974. Det blev en bråd tid för bröderna. Dansbana, serveringsstuga, kaffestuga, toaletter, belysningar, vägar, parkeringar mm, skulle stå klart till premiären den 9 maj 1975.

När väl verksamheten kom igång, blev Olstorp snart känd för att vara ett mycket populärt ställe, med högsta kvalité, vad det gällde utbudet av band och artister. Dessutom ordning och reda, snygg och prydlig festplats.

1995 tog Skövdebon Claes-Göran Olsson över verksamheten från bröderna Pettersson. Claes-Göran har sedan drivit Olstorp ihop med sina barn.

2015 kom två nya delägare in i Olstorp, Peter Johansson och Ingemar Joby, som nu driver parken i egen regi.

På Olstorp försöker man att bevara det mesta och bästa från hur en folkpark såg ut förr. Allt från en park fylld med blommor och växter, tusentals färgade lampor, fiskdamm, kärleks park, kaffestuga, pilkastning, luftgevärsskytte, tombola, lotterier, chockladhjul mm.

Numera också restaurang, pub och disco och en av Sveriges största dansbana, med separat buggarbana, under tak.
Olstorp har idag fullständiga rättigheter och är dessutom handikappvänligt.
Här finns också gratis uppställningsplats för husvagnar och husbilar under festkvällarna.

Olstorp har ett mycket nära samarbete med bygdens föreningar, varav många är engagerade vid varje festkväll.