Meny


Midsommardagsfirande Scotts

2019-06-22 21:30

 Scotts till Olstorp på Midsommardagen.

Det har blivit något av en tradition, att många skall bege sig till Olstorps Festplats i Tidan, på Midsommaragen, för att dansa och festa. Det har också sedan många år tillbaka varit så att det är Lidköpingsbandet Scotts, som spelar upp till dans.
Scotts är ett dansband som spelar lite tuffare dansmusik och det passar vår publik mycket bra, berättar Peter Johansson, på Olstorps Festplats.
Han berättar vidare att detta är en av sommarens bästa kvällar och en publik på drygt 2000 personer brukar besöka festplatsen denna kväll.
Trots att Scotts oftast är inne i en semesterperiod runt Midsommar, bryter man ledigheten för att inte missa spelningen i Tidan.
Detta är utan tvekan en av våra trevligaste spelningar och den vill vi givetvis inte missa. Vilket tryck det brukar bli, säger Henrik Strömberg, frontfigur i Scotts.
Scotts bildades 1992 och deltog i Dansbandskampen 2008, där man slutade på andra plats, efter segrande Larz-Kristerz. Därefter blev man ett heltidsband och genomför årligen runt 130 spelningar.
Scotts blev även utvalda till arrangörernas favoriter under 2012 och 2013.
Den 22 november 2008 meddelade Christer Björkman, mitt under omröstningen i Dansbandskampen, att Scotts erbjudits att få deltaga i den Svenska Melodifestivalen 2009, med melodin
”Jag tror på oss”, skriven av Lars ”Dille” Diedricson och Ingela ”Pling” Forsman.
Den 19 december 2008 släppte bandet albumet ”På vårt sätt”, som sålde ca 100 000 ex och toppade i januari 2009 den svenska albumlistan.
I Melodifestivalen 2009 gick melodin ”Jag tror på oss” vidare från deltävlingen i Göteborg till andra chansen, där den dock slogs ut.
Den 21 april 2010 släppte Scotts albumet ”Vi gör det igen” med låtar skrivna av bland annat Martin ”E-Type” Eriksson och Henrik Sethsson.
På albumet fanns även en tolkning av ”Kristina” från Vilhelmina”.Den 11 oktober 2013 släppte Scotts  singeln ”Hurt” och har nu under hösten 2014  släppt ytterligare ett album med titeln ”Tre år senare”. Detta med bland annat mycket populära låten ”Novemberregn”.

Scotts medlemmar är idag Henrik Strömberg, sång och gitarr, Roberto Mårdstam, bas, Claes Linder, Keybord och Johan Andersson, trummor.

På Midsommardagen bjuder ett av Sveriges mest populära dansband upp till dans, på Olstorps Festplats i Tidan.