Stiftelsen

2018-08-18 21:30:00

När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, "Vart jag än går", skulle få.

Minst sagt att den skulle kamma hem en grammis för Årets Låt 2012. När debutalbumet "Ljungaverk" släpptes gick det rakt in på Sverigetopplistans andraplats och sålde snabbt Platina.

Året efter debuten, 2013, satte Ljungverkssönerna ner foten direkt och visade att framgångarna med ?”Vart jag än går” och albumet ”Ljungaverk” inte var någon engångsföreteelse. Med andra albumet ”Dopet” och Platinasäljande singeln ”En Annan Värld” tog bandet över listorna på nytt.

I januari 2017 släppte bandet sitt fjärde och senaste album "Allting låter som Slipknot" med omslag av Jan Stenmark. Albumet singlade upp på den svenska albumlistans förstaplats! Samma år hann bandet även med två turnévändor och satte publikrekord på den unika venuen Dalhalla.

I år tar sverigefavoriterna nya tag och står inför två nya turnévändor. Vårturnén som ligger på schemat i mars fick snabbt en rad utsålda datum.

Stolta å glada, välkomnar med varm hand, STIFTELSEN till Olstorps Festplats i Tidan sommaren 2018 !!!